În acestă dimineață, Poliția Capitalei și ANTA, au efectuat verificări specializate pe teritoriul capitalei, a conducătorilor auto, în special taximetriştii. Șoferii au fost sancţionaţi cu amenzi de la 300 până la 600 lei și le-au fost aplicate punctelor de penalizare.

Oamenii legii au depistate 34 încălcări de exploatarea a automobilelor, precum: lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate, conducerea mijlocului de transport fără a avea permisul de conducere asupra sa.

Astfel au fost întocmite 22 procese-verbale cu privire la contravenţii și au fost ridicate 7 plăcuțe de înmatriculare.

Acţiunile au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea regulilor de exploatare a unităţilor de transport a pasagerilor.

În total au fost verificați 85 de taximetrişti, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a truselor medicale şi a stingătoarelor.

Poliţia Capitalei avertizează şoferii transportului public de a asigura buna funcţionare a unităţilor de transport, iar acţiuni de acest gen vor fi demarate permanent.