UPDATE 17:00 Zece persoane au murit, patru au fost grav răniți iar doi sunt dați dispăruți. În mai mult de 48 de ore au fost efectuate peste 7 mii de intervenții de salvare efectuate de 5.800 de pompieri în întreaga țară pentru inundații, alunecări de teren și îndepărtarea copacilor căzuți în urma vânturilor puternice, transmite rainews.it.

11:59  Cel putin cinci oameni au murit luni în Italia, după ce vântul puternic a dărâmat mai mulți copaci, iar furtuna a cauzat creșterea nivelului râurilor, transmite ziare.com.

Agenția italiana pentru Protecția Civila a emis mai multe avertizări meteo, după ce furtuna a afectat o mare parte a țării. În multe localități, școlile vor fi închise și au îndemnat oamenii să nu călătorească decât dacă este absolut necesar.

Doi tineri au murit la sud de Roma, după ce un copac a căzut peste mașina în care se aflau, în timp ce o alta persoană a murit în localitatea Terracina.

„Rămâneți în casă. Nu mergeți afară pentru niciun motiv”, a declarat primarul din Terracina, Nicola Procaccini.

Un tânăr de 21 de ani a murit strivit de un copac în Napoli, iar o femeie a murit în regiunea nordica Liguria.

Mai multe obiective turistice au fost închise publicului, inclusiv Forumul Roman și Colosseumul, după ce zeci de copaci au căzut în Roma.

În Veneția, autoritățile au interzis accesul în Piața San Marco, după ce aceasta a fost inundată din cauza furtunii.

Autoritățile au mai anunțat că școlile vor rămâne închise marți în mai multe orașe, inclusiv în Roma, Veneția, Verona și Napoli.

Foto: twitter/ ABC News

Foto: twitter/ ABC News

Foto: twitter/ WEATHER/ METEO WORLD