Despre boicotarea alegerilor parlamentare nu are sens să se vorbească dacă la acest boicot nu se alătură toate partidele de opoziție, și de stânga, și de dreapta, declară președinta fracțiunii Partidului Comuniștilor în Parlament, Inna Șupac. 

„Dacă scopul boicotului este ca prezența la vot să fie mică, atunci pragul de participare a fost exclus. Dacă scopul este nerecunoașterea acestora, atunci boicotarea doar de către un partid, în cazul nostru Partidul Comuniștilor, n-are sens. Alegerile nu vor fi declarate ilegale – pur și simplu nișa noastră va fi ocupată de altcineva”, a menționat deputata în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, la TV8.

În opinia ei, asemenea chestiuni cum ar fi boicotarea alegerilor trebuie discutate de către întreaga opoziție.

Inna Șupac spune că o perioadă îndelungată PCRM nu s-a expus vizavi de următoarele parlamentare, dar atunci când a văzut că pe eșichierul de dreapta de opoziție s-au început discuții despre viitoare blocuri electorale, a devenit clar că aceste partide nu vor boicota alegerile.

Comunista spune că deocamndată nu a fost luată o decizie definitivă în ceea ce privește participarea PCRM la următoarele parlamentare, dar în interiorul formațiunii au loc discuții vizavi de faptul cum va participa la scrutin.