/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O fetiță de patru ani, din Moldova, a decedat în avion, în timp ce zbura spre o clinică din Austria, unde urma să fie operată

30 octombrie 2018, ora 12:32

Copila suferea de insuficienţă cardiacă globală în fază teminală, pe fundal de maladie cardiacă congenitală severă.

Ea a fost internată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului (IMC) din Chișinău pe 9 octombrie 2018. Anterior, în luna august a acestui an, fetița fusese operată pe cord într-o clinică din orașul Linz, Austria. Însă, după revenirea în țară, starea ei de sănătate s-a agravat.

La insistența mamei fetiței, pe 18 octombrie a fost organizată o conferință video dintre medicul de la IMC care trata pacienta și medicul din Austria, care a operat anterior copila. Aceștia au decis ca pacienta să fie transferată repetat la clinica din Linz.

Fetița, împreună cu mama ei, au urcat în avion vineri, pe 27 octombrie. Potrivit medicilor de la IMC, înainte de a urca la bordul avionului, pacienta a fost consultată de o echipă de medici din Austria, care au constatat că fetița va suporta zborul, însă, copila a decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram