/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Platforma DA, despre comisia de anchetă privind Dialog Deschis: O metodă de a intimida contracandidații politici

missing
30 octombrie 2018, ora 18:15

Într-o scrisoare deschisă Platforma DA spune că consideră această activitate „o metodă josnică și primitivă de a intimida contracandidații politici, dar și de înlăturare a lor de la exercițiul electoral ce urmează în scurt timp”.

În același timp, formațiunea politică subliniază că respectă cerințele legale referitoare la finanțarea Partidului, prezintă periodic rapoartele corespunzătoare către instituția abilitată, CEC, și sunt făcute publice.

Cu referire la participarea unor personalități din cadrul Platformei DA, inclusiv Andrei Năstase, la diverse evenimente organizate de instituții și organizații străine, inclusiv peste hotarele țării, Platforma DA comunică că fiecare invitat la asemenea întruniri participă pe cont propriu, fie își achită singuri cheltuielile aferente deplasării, fie acestea sunt suportate de organizatori, întrucât aceste evenimente nu sunt legate de activitatea nemijlocită a Partidului.

Declarăm, cu fermitate, că Platforma DA nu a fost finanțată, nu i-au fost prestate servicii cu titlu gratuit şi nu a fost susținută material sau în alt mod contrar dispozițiilor legale”, se mai spune în scrisoarea Platformei DA.

Totodată, formațiunea politică declară că „Parlamentul Republicii Moldova nu are competențe legale de a se implica în investigarea pretinselor acțiuni de finanțare ilegală a partidelor politice, deoarece această activitate este expres atribuită Comisiei Electorale Centrale (art.30 alin.1, din Legea privind partidele politice). Deputații, fiind exponenți ai puterii legislative, trebuie să respecte legea, principiile neadmiterii imixtiunii în activitatea altor organe și să respecte cu strictețe principiul constituțional de separare a puterilor în stat”.

În același timp, Platforma DA solicită instituțiilor internaționale să monitorizeze și să ia atitudine față de intențiile abuzive ale regimului antipopular de a frauda alegerile, inclusiv printr-o posibilă excludere nemotivată a Platformei DA și PAS, a liderilor acestora Andrei Năstase și Maia Sandu din competiția electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram