Partidul Șor susține că decizia Judecătoriei Chișinău prin care a fost amendat pentru că a utilizat bani din afara țării în campania electorală pentru alegerile din Chișinău, este o comandă politică. Într-un comunicat remis presei, formațiunea mai spune că popularitate echipei și „realizarea a zeci de proiecte de infrastructură și sociale deranjează oponenții politici, fapt pentru care lupta împotriva partidului nu încetează”.

„Scoaterea neîntemeiată din cursa prezidențială din 2016 a candidatului nostru, tentativa de anulare a rezultatelor alegerilor locale în comuna Jora de Mijloc, învinuirile împotriva candidatului la scrutinul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, care au dus în rezultat la scoaterea ilegală din cursa electorală, ne duc la gândul că aceste situații nu sunt întâmplătoare, dar se fac intenționat pentru a sabota activitatea Partidului Politic ”ȘOR”. Iar amendarea liderului Ilan Șor pentru presupusele nereguli din campania electorală din Chișinău, sunt o dovadă în plus a faptului că se comit presiuni asupra Partidului ”ȘOR””, se spune în comunicat.

În același timp, partidul afirmă că nu va înceta activitatea și va munci mult pentru a-și asigura victoria în Parlament. „Afirmăm cu tărie că nu vom lăsa mâinile în jos și vom continua lupta cu nedreptatea instanțelor judecătorești care sunt îndreptate împotriva formațiunii noastre, având scopul de a reduce activitatea noastră politică”, se mai spune în comunicat.