Opt moldoveni au fost internați în spital după ce microbuzul în care se aflau a derapat de pe traseu și s-a răsturnat într-un șanț. Potrivit Ria Novosti, starea șoferului și a pasagerilor din microbuz este în afara oricărui pericol.

Accidentul, potrivit datelor preliminare, a avut loc la al 195-lea kilometru al drumului M9 „Baltia” din cartierul Zubtsovsky, regiunea Tver, în apropierea satului Staroye. Din cauza gheții, microbuzul a derapat într-un șanț. 12 pasageri și șoferul autobuzului au fost răniți, opt dintre ei au fost spitalizați. Toți pasagerii, conform poliției rutiere din Rusia, sunt cetățeni ai Republicii Moldova care se deplasau din direcția Moscovei spre Letonia.

„Nu sunt în stare gravă și nu există nicio amenințare pentru viață”, a declarat pentru Ria Novosti, reprezentantul departamentului regional al poliției de rutieră Denis Chernykh.

Potrivit lui, pasagerii autobuzului sunt muncitori. „Ei se îndreptau spre punctul de trecere a frontierei cu Letonia, potrivit datelor preliminare, intenționau să treacă granița pentru a se legaliza și a reveni la muncă în Rusia”, a adăugat Chernykh.

Șoferul microbuzului implicat în accident, se ocupa cu transportarea ilegală a pasagerilor, iar clienții erau luați din Moscova, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Ministerului de Interne regional.

„Potrivit datelor preliminare, șoferul mașinii transporta ilegal pasageri, având permis auto doar de categoria”B”. În microbuz existau locuri suplimentare, el nefiind destinat transportului a 13 pasageri”, a spus sursa agenției.

Microbuzul a fost înregistrat în Bryansk. După înregistrarea mașinii în interiorul mașini au fost făcute schimbări, a spus poliția.

Autoritățile au precizat că șoferul își găsea clienți pe internet, de asemenea acesta are peste 60 de amenzi pentru încălcarea legislației rutiere.