Jurnalista Angela Brașoveanu a dat aseară o cină de caritate. Autoarea unei cărți de bucate, lansată recent, a pus pe masă mai multe feluri de mâncare, care se regăsesc în paginile manualului. Pentru că mâncarea să iasă perfect, jurnalista a fost ajutată de un bucătar iscusit și de câteva gospodine din centrul și sudul țării. O parte din banii adunați aseară din vânzarea cărții vor fi donați pentru regizorul Viorel Mardare, care luptă cu cancerul, într-un spital din Viena.

Noi trăim toți împreună sub aceeași umbrelă, sub același cer, de ce să nu ajutăm un om care este în dificultate, mai ales că este un om foarte talentat și drag nouă. Deci, 10 la sută din vânzarea cărții se va duce la Viorel Mardare”, Angela Brașoveanu, jurnalistă

Din dragoste și grijă pentru Viorel Mardare, jurnalista a adunat cei mai buni prieteni la o eveniment de suflet. A întins o masă mare, ca la carte sau, mai bine zis, cu bucate din cartea pe care a lansat-o recent: Moldova. Oameni, locuri, bucătărie și vin.

Deci, avem alivancă, avem friptura de curcan cu sos de gutui, avem sarmale cu urdă, avem. Dar mai avem și o surpriză. Nu suntem doar noi aici, a venit niște gospodine de la Trebujeni, de la Văleni, de la Lalova care ne-au adus bucatele specifice zonei lor. Avem pește de la Văleni care se gătește numai la Sud”, Angela Brașoveanu, jurnalistă

Sarmalele de la Lalova au atras cele mai multe laude.

Sarmalele de la Lalova sunt cele mai mici din republică, sau poate chiar și din lume pentru că nu am mai văzut atât e mici și gospodinele de acolo, sunt două sate alăturate, este Dolna și Lalova și ele se întrec a cui sărmăluțe sunt cele mai mici”, Angela Brașoveanu, jurnalistă

Atmosfera a fost încinsă de renumiții bunei din satul Văleni.

Asta cumva ne face oameni când știi că din munca ta să rupi să dai altcuiva sau cuiva care la fel creează frumos, de care noi cumva avem nevoie pentru că, Viorel tot timpul în spoturile Publicitare. A pus istorie, a pus întotdeauna ceva foarte uman.

În primul rând este respectul pentru munca, e mare, e o ditamai carte și nu în ultimul rând pentru cele 10 procente care o să meargă pentru „VIOREL MUST GO ON”.

Este o enciclopedie, dacă vreți, a bucatelor autentice. Te atinge, atinge strunele nostalgice să zicem, ne aducem aminte de tăiețeii de casă de la bunica.

Cartea semnată de Angela Brașoveanu a fost lansată, prima dată, acum o lună. În ea sunt descrise sute de rețete tradiționale, culese de la gospodinele din toată țara, timp de 3 ani. Cartea este condimentată și cu fotografii în care apar oamenii Moldovei, dar și cele mai pitorești locuri care trebuiesc vizitate neapărat.