Tot mai multe semnale apar că sunt înregistrate foarte multe încălcări lae legislației, ale procesului democratic astfel încât s-ar putea ca aceste alegeri să nu fie recunoscute chiar înainte ca ele să se producă. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Potrivit lui, acest lucru va însemna o lovitură serioasă actualei guvernări, izolarea Republicii Moldova. La fel, va însemna sfârșitul lui Vladimir Plahotniuc în viața publică. Andrei Năstase spune că Vladimir Plahotniuc se vrea a fi un disctator. „Verificați, vă rog, de câte ori a crescut bugetul Ministerului de Interne comparativ cu alte bugete și veți vedea ce a făcut acest individ în ultima perioadă de timp. Încearcă să se întărească. Doar că se vor răscula împotriva lui și polițiștii, și militarii, și medicii, și profesorii pentru că nu mai pot suporta badjocora la care sunt supuși”, a afirmat liderul PPDA.

În ceea ce privește ideea boicotării alegerilor, președintele PPDA spune că aceasta nu este potrivită în contextul actual. „Boiot înseamnă abandon sau poate ar trebui să ne răsuflecăm mânicile și să lucrăm mai mult?!”, spune Andrei Năstase.

De asemenea, politicianul spune că nu acceptă niciun fel de independenți să reprezinte blocul electoral PAS-PPDA pentru că nu are încredere că aceștia vor fi onești. „„Eu nu am nicio garanție, la fel cum nu am avut nicio garanție de la comuniștii care au plecat la PDM, nu am nicio garanție față de oameni care astăzi se găsesc în PCRM, iar mâine vor pleca, ca și colegii lor, la PDM”, spune liderul PPDA.