Murdărie, produse alimentare infectate (cu bacterii coliforme și stafilococcus) și păstrate în condiții neconforme au fost depistate în mai multe localuri de tip fast-food din capitală, în urma unor controale inopinate, efectuate de angajații Direcției municipale a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). 

Administratorii localurilor au fost amendați. În total, au fost aplicate amenzi în sumă de  30 de mii de lei.

Consumatorii care cumpără produse din localurie de tip fast-food din Chișinău sunt îndemnați să examineze foarte atent produsul și ambalajul acestuia; să verifice data limită până la care produsul poate fi consumat făra riscuri; să citească informația de pe eticheta produsului și lista ingredientelor.

De asemenea, ANSA vă îndeamnă să nu cumpărați produse alimentare din locurile care prezintă suspiciuni în legătură cu normele sanitaro-igienice, unde vânzătorii au mâini murdare, cu răni sau tușesc

În cazul procurării unui produs sunteți în drept să vă plângeți în Registrul de reclamații; să sesizați organele de ordine publică și administrația publică locală. De asemenea, în cazurile în care cumpărați produse alimentare neconforme, depuneți o petiție la ANSA.