Republica Moldova este pe locul 99 în clasamentul Mondial Indicele Generozității din 146 de țări din întreaga lume. Primele două țări din TOP sunt Indonezia și Australia care au obținut ambele un scor mediu de 59 de puncte. Țările date sunt urmate de Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii.

Potrivit indicelui, Moldova a obținut un scor de 27 la sută ceea ce reprezintă media răspunsurilor moldovenilor la următoarele întrebări: dacă în ultima lună au donat bani (24%), au ajutat un străin (45%) sau și-au dedicat timpul voluntariatului (13%).

Țările vecine Ucraina și România s-au clasat pe 81 și respectiv pe locul 102. Federația Rusă este un pic mai jos în clasament pe poziția 110.

Indicele de atribuire CAF World 2018 se bazează pe date colectate pe o perioadă de cinci ani (2013-2017). Cel realizat pentru 2018 include rezultate din 146 de țări colectate pe parcursul anului 2017.

Pentru a stabili o măsură de rotunjire a comportamentului în întreaga lume, indicele CAF World Giving se bazează pe o simplă medie a răspunsurilor la trei întrebări: câte persoane în luna dinaintea realizării interviului au ajutat un străin, au donat bani și cât timp au destinat voluntariatului.