/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Inițiativa asamblării autobuzelor electrice beloruse la Chișinău, abordată de Filip, la Minsk

missing
31 octombrie 2018, ora 09:20

Potrivit reprezentanților Guvernului, s-a discutat posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse.

„Acesta este de fapt transportul public de viitor, ne dorim să asamblăm aceste autobuze la Chișinău. Vom avea astfel posibilitatea  să exportăm și în alte țări un produs care este asamblat în Republica Moldova”, a spus premierul.

Filip a testat la Minsk un autobuz electric. Acesta se alimentează de la sursa de curent în 5 minute, la fiecare 4 ore de deplasare. În Minsk circulă deja 20 de autobuze electrice, iar până în primăvara anului viitor, vor mai fi puse în circulație încă 60 de unități.

În comun cu uzina „Belkommunmash”, la Chișinău anul acesta au fost asamblate 15 troleibuze noi, iar în total – peste 110 unități.

Unitățile de transport produse la „Belkommunmash” sunt utilizate în peste 70 de orașe din Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Kazahstan, Letonia și America de Sud.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram