Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi, produse la întreprinderea belarusă MAZ din orașul Minsk. Într-un comunicat al Guvernului se arată că, este posibilă crearea unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor la Chișinău.

„Aceste autobuze merită să fie pe străzile din Chișinău. Ulterior, ne propunem să mergem pe aceeași cale ca și în cazul troleibuzelor – să fie asamblate în Moldova. Pentru că acest lucru ne va oferi un preț mai bun, dar și mai multe salarii pentru muncitorii de la Chișinău”, a spus premierul, Pavel Filip.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a specificat că autobuzele produse la uzina MAZ sunt de calitate și costuri avantajoase.

Totodată, prim-ministrului i-au fost prezentate și autospecialele de colectare a deșeurilor, care urmează să fie livrate la Chișinău. Cele 12 unități vor ajunge în capitală până la sfârșitul lunii noiembrie curent.

La uzina MAZ activează peste 4 mii de angajați. Unitățile de tehnică produse aici sunt livrate în peste 50 de state.

Amintim că, Ideea asamblării autobuzelor electrice belaruse la Chișinău, enunțată anterior de autoritățile municipale, a fost abordată în cadrul vizitei premierului Pavel Filip, la Minsk, la uzina „Belkommunmash”, specializată în producerea unităților de transport public electric.