Publicația de investigații RISE Moldova scrie că jurnalista Liuba Șevciuc este urmărită de un „provocator de meserie”. Potrivit redacției RISE, totul a început a doua zi după ce a fost publicată investigația „Paradisul oligarhului”, despre vilele din străinătate ale președintelui Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc. 

„Informația ne-a fost comunicată în cadrul unei întâlniri cu o persoană implicată direct în acțiunea de filaj. Aceasta a descris cu lux de amănunte ce a făcut jurnalista pe parcursul zilei de 6 septembrie 2018 și a dezvăluit date veridice despre membrii familiei sale, cât și detalii din viața personală”, scrie RISE Moldova.

Potrivit sursei, Liuba Șevciuc a fost monitorizată mai multe zile. Mai mult, redacția scrie că și alți jurnaliști RISE „au fost luați în vizor”.

Dezvăluirile au fost făcute de Veaceslav Galoi. Potrivit RISE, în ultimii zece ani acesta fost implicat în mai multe provocări și situații care s-au soldat cu rețineri ale unor persoane cu funcții publice sau a unor oameni de afaceri.

Vedeți filmul evenimentelor și reacțiile autorităților la acest caz pe portalul RISE Moldova.