Explozie în sediul FSB din orașul rus, Arhanghelsk. Un adolescent a murit după ce a detonat un dispozitiv artizanal. Potrivit primelor informații, băiatul avea 17 ani, iar înainte de a comite atacul acesta ar fi postat un mesaj despre intenția de a arunca în aer sediul serviciului secret pentru că ar fabrica dosare și ar tortura oameni. Incidentul a fost calificat de comisia de investigații drept un atac terorist. Trei angajați FSB au fost răniți.

Explozia s-a produs în jurul orei locale 9 dimineața, la intrare în clădirea sediului FSB din orașul Arhanghelsk, situat în nordul Rusiei. Versiunea preliminară arată că atacul a fost comis de un localnic, în vârstă de 17 ani. Acesta a intrat în clădire cu o geantă, în care ascundea dispozitivul. Când a ajuns în vestibul, a scos bomba, iar aceasta a explodat în mâinile sale.

Noi evaluăm consecințele, analizăm tipul dispozitivului exploziv, încercăm să aflăm motivele care au stat la baza acestui caz tragic în care au avut de suferit oameni”, Igor Orlov, Guvernatorul Regiunii Arhanghelsk

Anchetatorii spun că adolescentul a murit pe loc, în timp ce trei colaboratori ai serviciului secret s-au ales cu diferite leziuni, unul dintre ei fiind în stare extrem de gravă. Presa scrie că înainte de a detona explozibilul, băiatul și-ar fi anunțat intenția pe o rețea socială, pe motiv că FBS ar fabrica dosare oamenilor nevinovați. În mesajul ce se presupune că i-ar aparține, atacatorului sinucigaș era conștient că va muri.

Cel mai probabil, voi muri din cauza exploziei, pentru că dispozitivul se activează doar manual, prin apăsarea unui buton lipit pe bombă.

Imediat după deflagrație, zona a fost încercuită de reprezentanții structurilor de forță. La fața locului au venit și colaboratorii Comisiei de Investigații a Rusiei care au calificat explozia drept un atentat terorist.