Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut azi o întâlnire oficială cu omologul său rus Vladimir Putin, la Moscova. În debutul întrevederii, Putin a vorbit despre relațiile economice dintre cele două state, iar Dodon, și-a început discursul cu relațiile dintre biserica din Moldova și cea din Rusia. 

„Considerăm Moldova unul dintre partenerii prioritari ai Rusiei pe teritoriul Comunității Statelor Independente. Datorită inclusiv eforturilor Dvs., facem progrese în domeniul economiei și al comerțului. Anul trecut, importul din Moldova a crescut cu 40%, iar în prima jumătate a acestui an, s-a înregistrat o creștere cu 14%”, a spus Vladimir Putin.

„Avem valorilor spirituale comune. Biserica din Moldova este parte a bisericii ruse. Avem o istorie comună de secole și relații economice strânse, or, Rusia este investitorul nr. 1 în Moldova. În Rusia se află mai mult de jumătate un milion de cetățeni moldoveni care transferă anual acasă peste un miliard de dolari”, a spus Igor Dodon.

Vizita șefului statului Igor Dodon la Moscova va dura două zile. Azi, acesta s-a întâlnit cu Patriarhul rus Kirill, care l-a decorat cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.