/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Putin, despre economie, Dodon, despre biserică! Întrevederea de azi a celor doi președinți, la Moscova

31 octombrie 2018, ora 16:26

„Considerăm Moldova unul dintre partenerii prioritari ai Rusiei pe teritoriul Comunității Statelor Independente. Datorită inclusiv eforturilor Dvs., facem progrese în domeniul economiei și al comerțului. Anul trecut, importul din Moldova a crescut cu 40%, iar în prima jumătate a acestui an, s-a înregistrat o creștere cu 14%”, a spus Vladimir Putin.

„Avem valorilor spirituale comune. Biserica din Moldova este parte a bisericii ruse. Avem o istorie comună de secole și relații economice strânse, or, Rusia este investitorul nr. 1 în Moldova. În Rusia se află mai mult de jumătate un milion de cetățeni moldoveni care transferă anual acasă peste un miliard de dolari”, a spus Igor Dodon.

Vizita șefului statului Igor Dodon la Moscova va dura două zile. Azi, acesta s-a întâlnit cu Patriarhul rus Kirill, care l-a decorat cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram