Deputații Adunării Naționale din Armenia nu au ales pentru a doua oară premierul țării, informează Interfax. În legătură cu aceasta, parlamentul a fost dizolvat, iar acum urmează alegeri anticipate în Armenia.

Niciun deputat nu a votat pentru sau împotriva candidaturii prim-ministrului interimar al Armeniei, Nikol Pashinyan. 13 persoane s-au abținut. Pe pagina sa de Facebook, Pashinyan a felicitat cetățenii Armeniei pentru faptul că parlamentul a fost dizolvat legal.

Pe 16 octombrie, Pashinyan a demisionat în funcția de prim-ministru. Preliminar el a căzut de acord cu deputații ca aceștia să nu-l aleagă repetat. Pashinyan a făcut acest pas pentru a organiza alegeri parlamentare extraordinare în Armenia. Pentru prima dată, Pashinyan nu a fost ales premier pe 24 octombrie.

Alegerile parlamentare vor avea loc nu mai devreme de 30 de zile după dizolvarea sa și nu mai târziu de 45 de zile. Ziua alegerilor va fi numită de Președintele Armeniei.

Nikol Pashinyan a devenit prim-ministru al Armeniei în luna mai a acestui an. Acest lucru a fost precedat de proteste în masă împotriva numirii lui Serzh Sargsyan la acest post, care a fost președintele țării de mai mulți ani.