Activiștii care apără drepturile animalelor au lansat o petiție prin care cer primarului interimar și consilierilor municipali să îmbunătățească condițiile de întreținere a urșilor de la Grădina Zoologică din Chișinău. În textul acesteia, ei notează că locuitorii Capitalei urmăresc de mai mulți ani condițiile în care aceștia sunt ținuți și care nu corespund condițiilor zoo-biologice în care trebuie ținute aceste animale.

Urșii ar trebui să aibă o zonă mai mare unde pot merge liber și unde să fie un iaz pentru înot. Zoo-ul este fața orașului nostru și o reflectare a felului cum este conducerea, cât de mare este nivelul său moral și cultural. Noi, semnatarii, vă invităm, în calitate de primar al orașului să alocați bani și să creați condițiile necesare pentru urși”, se spune în textul petiției.

Tot acolo se menționează că în cazul în care orașul nu deține resursele financiare necesare pentru a crea condiții pentru întreținerea urșilor, atunci semnatarii îndeamnă ca animalele să fie transmise altor grădine zoologice cu condiții mai bune.

Petiția care a fost inițiată de „Societatea Umana” a fost semnată de 1 129 de persoane. Doritorii de a o semna o pot face AICI.