Alla Valenga, doctorița de la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, care în luna martie a acestui an a fost agresată de soțul unei paciente care a decedat, a câștigat în instață litigiul contra instituției medicale în care activează. Astfel, spitalul va trebui să-i achite prejudiciu moral și indemnizație pentru accident în muncă. 

„Știți cum a catalogat Comisia spitalului acest incident la analiza lui? Ca accident în afara muncii. Prin aceasta administrația spitalului a demonstrat lipsa de compasiune, colegialitate, susținere și solidarizare cu medicul care a suferit enorm și fizic și psihic în urma unui caz de violență grav”, a comentat cazul Ala Nemerenco, consilieră municipală.

Reprezentanții serviciului de presă al Spitalului Clinic Municipal nr. 1 nu sunt la curent deocamdată cu decizia instanței, vor reveni ulterior cu informații.

Directorul spitalului Iurie Dondiuc nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne comenta cazul.

Amintim că, doctorița Alla Valenga a fost agresată de soțul unei femei care și-a pierdut viața pe patul de spital, în luna martie a acestui an.

După acest incident administrația spitalului a spus că intenționează să doteze fiecare secție a instituției medicale cu butoane de alarmă pentru personalul medical.