Anual din bugetul de stat circa 2,5 milioane lei sunt redirecționați pentru întreținerea casei de vacanță a */președintelui. Potrivit Cancelariei de Stat, costurile de întreținere a vilei prezidențiale de la Condrița în 2016, au fost de 2,3 milioane de lei, iar în 2017 acestea au crescut la 2,6 milioane de lei.

În același timp, pentru primele șapte luni ale anului deja s-a alocat suma de 1,5 milioane de lei. Informațiile se conțin într-un răspuns al Cancelariei de Stat oferit Centrului de Politici și Reforme CPR).

În cadrul aceleiași solicitări, CPR a cerut și informații privind ce lucrări de reparație au fost efectuate, care au fost costurile totale, cum a fost selectată compania care a prestat serviciile și, mai ales, din ce fonduri au fost susținute. În spațiul public au apărut nenumărate articole despre faptul că pentru renovarea reședinței de serviciu din satul Condrița au fost cheltuiți mult mai mulți bani decât au fost alocați. Președintele Dodon a dat asigurări publice că “nici un ban nu s-a cheltuit din bugetul de stat”. Însă, în timp ce Cancelaria de Stat a redirecționat centrul spre instituția prezidențială, aparatul președintelui afirmă că este în imposibilitatea de a oferi informația solicitată.