Curtea Supremă de Justiție i-a obligat pe Viorel și Victor Țopa să dezmintă o informație despre Vlad Plahotniuc pe care aceștia au răspândit-o la posturile de televiziune Publika TV și Jurnal TV încă în anul 2010. Hotărârea prevede că Viorel și Vitor Țopa nu au putut confirma cu probe acuzațiile aduse, astfel instanța:

I-a obligat pe Viorel și Victor Ţopa să dezmintă informaţiile în privința reclamantului Vladimir Plahotniuc, răspândite în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” din 11 august 2010, transmisă de postul de televiziune „Jurnal TV” și Publika TV pe motiv că sunt mincinoase şi lezează onoarea, demnitatea şi reputaţia persoanei.

Potrivit deciziei, cei doi au declarat că „Plahotniuc Vladimir a devenit ilegal proprietar al BC „Victoriabank” SA, a devenit ilegal proprietar al postului de televiziune „Prime”, l-a deposedat de afaceri şi business pe Viorel Ţopa, este „beneficiarul” tuturor acţiunilor colaboratorilor CCCEC, că Viorel Ţopa a fost atacat, torturat, intimidat, percheziţionat acasă de către colaboratorii CCCEC la indicaţia reclamantului, invită la „Nobil Club”
judecătorii, unde aceştea îşi scriu hotărîrile, dă indicaţii domnilor Zumbreanu, Galeru, colaboratorilor organelor procuraturii, dă indicaţii şi primeşte rapoarte privind îndeplinirea indicaţiilor de la diferite autorităţi publice, a încercat să deposedeze postul de televiziune „Pro TV” de licenţă

În cazul în care cei doi refuză să publice o dezmințire sunt obligați să-i achite lui Plahotniuc o compensație între 2500 de lei și 250 de mii de lei. Potrivit deciziei, instanţa de judecată nu poate a se expune apriori asupra solicitării de încasare a compensaţiei or, temeinicia pretenţiei şi cuantumul acesteia, urmează a fi stabilite ulterior, în cazul survenirii refuzului.

Precizăm că procesul de judecată durează de mai mulți ani, iar decizia Curții Supreme de Justiție luată la 31 octombrie este este irevocabilă. Ea poate fi citită mai jos: