Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat care vor fi angajamentele blocului ACUM, în cadrul căruia vor participa la următoarele parlamentare. Formațiunile politice și societatea civilă și-au asumat cinci angajamente din domeniile-cheie ale societății: educație, medicină, justiție, economie și integrare europeană. Printre acestea se regăsesc creșterea salariului mediu, majorarea finanțării instituțiilor de învățământ, eliminarea procurorilor și judecătorilor corupți și solicitarea calității de membru al UE.

Mai jos sunt cele cinci angajamente asumate:

  1. Creșterea salariului mediu până la cel puțin 11 mii de lei pe lună și a veniturilor tuturor pensionarilor peste nivelul minim de existență
  2. Majorarea finanțării școlilor și grădinițelor precum și a salariilor din învățământ, astfel încât părinții să nu fie obligați să plătească suplimentar.
  3. Reducerea cu 25% a cheltuielilor oamenilor pentru medicamente și sporirea accesului la servicii de sănătate calitative.
  4. Eliminarea din justiție a procurorilor și judecătorilor corupți, lichidarea structurilor oligarhice și combaterea corupției mari, recuperarea miliardelor bancare, inclusiv prin confiscarea averilor ilicite.
  5. Îndeplinirea până în 2023 a tuturor condițiilor pentru slicitarea calității de membru al Uniunii Europene