Republica Moldova negociază un acord de finanțare cu Banca de Dezvoltare a Republicii Belarus pentru realizarea proiectelor de modernizare a bazei de transport și reabilitarea infrastructurii drumurilor naționale. Despre aceasta a anunțat ministrul economiei, Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai Comitetului de Stat pentru proprietate al Republicii Belarus, ai Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus și reprezentanții companiei „BELAVTODOR”, la Minsk.

Ministrul a menționat că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea și diversificarea finanțării implementării proiectelor de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de drumuri publice naționale, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranței traficului rutier și per general dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

De asemenea, ministrul a încurajat compania „BELAVTODOR” să participe la licitațiile pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii drumurilor naționale, ținând cont de expertiza și experiența partenerului din Belarus în dezvoltarea infrastructurii și construcția de drumuri și poduri.

La rândul său, partea belarusă și-a manifestat interesul față de implementarea proiectelor comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din Republica Moldova, precum și posibilității dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport.

Discuțiile au avut loc în cadrul vizitei oficiale întreprinse de Chiril Gaburici în Republica Belarus, în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie.