/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

UTA Găgăuzia și Tatarstan au semnat un plan de cooperare pentru următorii trei ani

03 noiembrie 2018, ora 17:45

În cadrul celui de-al IV-lea Forum Internațional de Investiții INVESTGAGAUZIA-2018, Irina Vlah și Rustam Minnikhanov au semnat un plan de acțiune pentru punerea în aplicare a Acordului dintre Găgăuzia și Tatarstan în domeniul cooperării comercial-economice, științifico-tehnice și culturale pentru perioada 2019-2021, scrie gagauzinfo.md

Irina Vlah a reamintit că Acordul de cooperare dintre UTA Găgăuzia și Republica Tatarstan a fost semnat în 1999. „Consider că este simbolic faptul că primul bașcan, Georgy Tabunșcik) participă la întâlnirile noastre de astăzi. Cu mâna sa ușoară, legăturile interregionale dintre Găgăuzia și Tatarstan nu au fost niciodată întrerupte în ultimele decenii. Și în ultimii trei ani și jumătate au atins un nivel calitativ nou”, a spus Irina Vlach.

Șeful autonomiei a menționat contribuția Tatarstanului la dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei. În 2016, un lot de instrumente muzicale și echipamente în valoare de 5 milioane ruble rusești a fost transferat în Găgăuzia. Ulterior, această asistență a fost diseminată în școlile muzicale și grupurile de creație ale autonomiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram