UTA Găgăuzia și Tatarstan își vor intensifica cooperarea în sfera economică și umanitară în următorii trei ani. Despre aceasta au anunțat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, care se află întro vizită oficială în Găgăuzia.

În cadrul celui de-al IV-lea Forum Internațional de Investiții INVESTGAGAUZIA-2018, Irina Vlah și Rustam Minnikhanov au semnat un plan de acțiune pentru punerea în aplicare a Acordului dintre Găgăuzia și Tatarstan în domeniul cooperării comercial-economice, științifico-tehnice și culturale pentru perioada 2019-2021, scrie gagauzinfo.md

Irina Vlah a reamintit că Acordul de cooperare dintre UTA Găgăuzia și Republica Tatarstan a fost semnat în 1999. „Consider că este simbolic faptul că primul bașcan, Georgy Tabunșcik) participă la întâlnirile noastre de astăzi. Cu mâna sa ușoară, legăturile interregionale dintre Găgăuzia și Tatarstan nu au fost niciodată întrerupte în ultimele decenii. Și în ultimii trei ani și jumătate au atins un nivel calitativ nou”, a spus Irina Vlach.

Șeful autonomiei a menționat contribuția Tatarstanului la dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei. În 2016, un lot de instrumente muzicale și echipamente în valoare de 5 milioane ruble rusești a fost transferat în Găgăuzia. Ulterior, această asistență a fost diseminată în școlile muzicale și grupurile de creație ale autonomiei.