Moldova trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale. Declarația a fost făcută de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu directorul general executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai, Arif Amiri. Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei delegației Republicii Moldova în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Republica Moldova va dezvolta un sistem de atragere a investițiilor. Țara noastră trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale, în acest sens, vom învăța și din experiența Emiratelor Arabe Unite, alături de cea a țărilor Uniunii Europene sau Statelor Unite ale Americii. Scopul nostru este să aducem antreprenori străini în țară, dar și să servim drept punct de contact în regiune”, a menționat Chiril Gaburici.

Directorul DIFC a analizat oportunitățile de parteneriate de afaceri, precum și proiectele investiționale ale Republicii Moldova, care ar putea prezenta interes pentru oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite, menționând că Moldova poate oferi un șir de facilități pentru afaceri în diferite sectoare.

Centrul Financiar Internațional Dubai a fost fondat în anul 2002 și reprezintă o platformă stabilă și sigură pentru întreprinderi și instituții financiare pentru a accesa piețele emergente din Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!