/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Federica Mogherini: Asasinarea în UE a jurnaliștilor de investigație demonstrează că nicio regiune din lume nu este imună la acest fenomen

04 noiembrie 2018, ora 15:23
„Asasinarea în UE a jurnaliștilor de investigație Daphne Caruana Galizia și Jan Kuciak demonstrează că nicio regiune din lume nu este imună la acest fenomen. Aceste crime abominabile trebuie investigate în profunzime și aduse în fața justiției, la fel ca în cazul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashhoggi în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Am solicitat și ne așteptăm ca Arabia Saudită să coopereze la desfășurarea unei investigații riguroase, credibile și transparente și insistăm asupra necesității de se clarifica circumstanțele decesului său și de a fi trase la răspundere pe deplin toate persoanele responsabile de acest deces”, a spus Mogherini, citată de Ziarul de Gardă.

Totodată, Înaltul reprezentant UE a menționat că în multe țări există o tendință îngrijorătoare de a eroda și de a restrânge spațiul de existență al jurnalismului liber, adesea punându-se sub semnul întrebării, fără a se face nicio distincție, credibilitatea mass-mediei în general, în scopul discreditării și destabilizării activității acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram