Un microbuz cu numere de înmatriculare moldovenești s-a izbit într-un tir în apropiere de Kiev. În mocrobuz se aflau nouă cetățeni moldoveni, opt pasageri și șoferul. Din spusele uneia dintre victime, nimeni nu a decedat, însă toți s-au ales cu diferite traumatisme.

Valentin, una dintre victimele accidentului, a declarat pentru TV8 că se întorceau cu toți din Federația Rusă, au trecut vama cu bine și în apropiere de Kive, microbuzul în care se aflau s-a izbit de un tir care se afla pe marginea drumului.

„Era ora 5 dimineața și toți dormeau, erau obosiți. N-am văzut nimic, numai am simțit poc și gata. Care au fost afectați la mână, care la picior, care la cap, care comoție cerebrală”, a spus Valentin.

Potrivit sursei, la fața locului au venit două ambulanțe și pe șase dintre cei nouă moldoveni i-au transportat la două spitale. Ceilalți trei au rămas la fața locului. „La unul (victimă, n.r.) maxilarul a fost afectat tare, iar altul a fost prins între fiare. Au venit salvatorii și l-au scos”, a spus sursa.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Alexandru Roitman, a declarat pentru TV8 că autoritățile moldovenești sunt în contact cu victimele accidentului. Potrivit lui, două dintre persoanele care au fost transportate la spital au fost externate și urmează să fie aduse în Republica Moldova.

Foto: Agora.md