/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Președintele Igor Dodon zdrobește struguri la festivalul vinurilor din Găgăuzia

missing
04 noiembrie 2018, ora 12:27

În orașul Comrat din UTA Găgăuzia astăzi are loc festivalul de vinuri „GAGAUZ ȘARAP YORTUSU 2018”. În piața principală din oraș au fost organizate spații în care sunt expuse obiecte ale gospodăriilor tradiționale. De asemenea, standuri și locuri speciale au fost amenajate și de vinăriile din regiune. În parcul central al orașului se organizează o expoziție a artizanilor găgăuzi, scrie gagauzinfo.md.

Igor Dodon a menționat că în Găgăuzia au avut loc în ultimele săptămâni multe evenimente semnificative. Aceasta este vizita președintelui Turciei și sosirea președintelui Tatarstanului. „La Chișinău, în octombrie, Ziua Vinului este de asemenea organizată frumos, dar la dumneavoastră este în noiembrie, când s-a încheiat deja culegerea strugurilor, cred că este și mai bine”, a spus președintele.

La eveniment participă, de asemenea, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, membri ai Parlamentului, ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram