/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Chiar dacă-și pot înregistra online copiii la grădiniță, unii părinți sunt nevoiți să aștepte 3 luni un răspuns de la autorități

05 noiembrie 2018, ora 11:17

Primarul interimar susține că a fost efectuat un audit al activității platformei de către consilierii săi și s-au depistat mai multe nereguli:

„Atunci când am lansat e-gradinita toți știau că eu pot să văd în regim online, mulți au luat-o ca pe o glumă. Părinților li se dădeau răspunsuri că locuri nu sunt, dar peste câteva zile se acceptau alți copii. S-au ținut în așteptare părinții câte două, trei luni, deși trebuie în două săptămâni să vină cu un răspuns”, spus Ruslan Codreanu.

Totodată, potrivit primarului, responsabilii din grădinițe nu au respectat pe alocuri nici consecutivitatea procesării cererilor depuse de către părinți.

„Toate aceste mișcări se văd online. Acest audit trebuia facut de angajații managemetului preșcolar, dar eu am impresia că unii dintre ei au pus și piedici”, a mai spus Codreanu.

În urma auditului efectuat, s-a depistat că 65 de directori de grădinițe au încălcat regulamentul de înscrierea online a copiilor. Edilul interimar a dispus ca aceste cazuri să fie analizate de comisia disciplinară a Direcției generale educație, tineret și sport.

Pe parcursul acestui an, pe platforma egradinita.md au fost depuse peste 11 mii de cereri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram