Mai mulți reprezentanți ai diasporei se mobilizează pentru a organiza un protest pe 18 noiembrie la Torino, când partidul Șor prin Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna anunță organizarea unui eveniment. Șor a calificat mobilizarea diasporei drept o provocare și anunță că a informat poliția despre acest fapt, afirmând că își rezervă dreptul de a lua măsuri dure față de organizatori.

Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri adecvate și dure atât față de organizatori, cât și față de executanții acestei fărădelegi. Deja am informat poliția italiană atât despre atacurile de la Veneția, cât și despre provocările ilegale planificate pentru acțiunile noastre ulterioare. Am transmis materiale video cu participanții la provocările din Italia, precum și informația din rețelele de socializare despre provocările care se mai pun la cale. Forțele de ordine italiene îi identifică în prezent pe provocatori și legăturile dintre ei. Deja sunt pregătite acțiuni profilactice în privința acțiunii care urmează să fie organizată la Torino”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de facebook.

În același timp, Șor afirmă că este sigur că protestatarilor nu le va reuși să împiedice organizarea evenimentului și să-i sperie pe sutele de concetățeni care vor veni la concert.

Amintim că, la sfârșitul lunii octombrie, moldovenii din Italia au huiduit-o pe vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, la intrarea în clădirea unde urma să aibă loc un concert gratuit organizat de formațiune pentru diasporă. Oamenii au luat-o la întrebări despre furtul miliardului și au scandat „Șor la pușcărie”.

Potrivit Ziarului de Gardă, oamenii au parcurs sute de kilometri din Verona, Padova și alte orașe ca să vină la Veneția, să protesteze astăzi și să ceară reîntoarcerea miliardul furat. Moldovenii au autorizație pentru protest și intenționau să intre și în sala unde trebuia să înceapă concertul cu Anastasia Lazariuc, Ecaterina Petrea și Alessia Stavila.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!