/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Primăria Chișinău face publice rezultatele anchetei pe numele directorului demisionar al Spitalului nr.1

05 noiembrie 2018, ora 18:49

Ancheta internă pe numele directorului demisionar al Spitalului Clinic Municipal nr. 1 (SCM) din Chișinău, inițiată de Primăria Chișinău la solicitarea unui grup de angajați ai spitalului, s-a finalizat. Grupul de lucru a ajuns la concluzia că managerul spitalului a admis mai multe nereguli în activitatea sa, încălcând mai multe articole ale Codului Muncii.

În nota informativă, publicată de autoritățile municipale după finalizarea anchetei interne, se face referire la reorganizarea secțiilor de anesteziologie-reanimare și modificarea organigramei spitalului, făcută acum doi ani. Membrii grupului de lucru au ajuns la concluzia că administrația spitalului nu a avut dreptul să facă această modificare fără acordul fondatorului instituției și anume a Consiliului Municipal Chișinău.

De asemenea, ancheta a scos la iveală faptul că directorul spitalului a reorganizat orarul de muncă a unor angajați din secția anesteziologie-reanimare, obligându-i să muncească într-o tură de 24 de ore, ceea ce contravine Codului Muncii, care prevede că turele nu trebuie să dureze mai mult de 12 ore.

În același timp, potrivit notei informative, medicul anesteziolog-reanimatolog Andrei Sorici a sesizat autoritățile despre cazuri de discriminare și hărțuire din partea administrației spitalului la adresa sa. Angajatul spitalului susține că unii medici au un orar de muncă care-i favorizează.

Totodată, angajații spitalului au sesizat și cazuri de netransparență a deciziilor administrației spitalului privind accesul la cursurile de fomare continuă a medicilor.

În nota informativă a grupului de lucru se abordează și cazul doctoriție Alla Valenga, care a fost agresată de soțul unei paciente decedate. Membrii grupului de lucru au constatat că administrația spitalului nu a catalogat corect incidentul, demonstrat în instanță ca fiind un accident la locul de muncă, și nu a demonstrat compasiune și nu s-a solidarizat cu angajata spitalului, calificând acest caz ca un conflict personal dintre agresor și doctorița care a fost bătută.

Amitnim că, vineri, 2 noiembrie, directorul Spitalului clinic Municipal nr. 1, Iurie Dondiuc, a demisionat. S-a întâmplat în ziua în care instața i-a dat câștig de cauză doctoriței Alla Valenga, în litigiul pe care-l avea cu spitalul, după ce a fost bătută la locul de muncă. Magistrații au dispus ca spitalul să-i achite angajatei un prejudiciu moral și o compensație în valoarea totală de circa 200 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram