Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că puterea președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc nu constă în Guvern și majoritatea parlamentară, dar în Procuratură și Centrul Național Anticorupție. Declarația a fost făcută la emisiunea „Cutia neagră”.

Întrebat dacă Serviciul de Informații și Securitate trebuia să cunoască despre furtul miliardului și astfel, șeful SIS de atunci, numit de PL, trebuia să anunțe formațiunea despre mișcările care se fac în sistemul bancar, Mihai Ghimpu spune că „directorul SIS nu avea treabă cu miliardul, butonul era la CNA”.

„Cu spălare de bani se ocupă CNA. PL-ului i-a revenit funcția de director SIS. Odată ce s-a dus omul în funcție, eu aveam problemele mele ca deputat, ca președintele Parlamentului, ca președintele interimar, aveam atribuțiile mele. Eu n-am dreptul să dirijez nici cu Banca Națională, nici cu Procuratura, nici cu nimeni”, a declarat liberalul.

Potrivit lui, să deții pârghii înseamnă înseamnă „când deții majoritate parlamentară, când ești prim-ministru și ți se subordonează toți absolut – și miniștri, și CNA, și procurorii la Guvern se duc la ședință”.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!