O adolescentă de 16 ani a fost găsită moartă, azi-dimineață, în propria locuință. Tragedia s-a întâmplat în satul Crihana Veche, din raionul Cahul.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cel mai probabil, tânăra s-a intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la o sobă din locuință.

Serviciul 112 a fost alertat azi-dimineață, la ora 08.02. Ajunși la fața locului, medicii au încercat să-i salveze viața, dar fără succes.

„Conform primelor cercetări în locuința unde a fost depistată fata, a fost găsit jăratic în sobă, iar în încăpere se simțea miros de fum. Circumstanțele și cauza decesului  persoanei urmează să fie elucidate în urma expertizei medico – legale”, informează serviciul de presă al IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndmenă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să verifice starea instalațiilor de încălzire a încăperilor înainte de utilizarea acestora, pentru a preveni cazurile de intoxicație cu produsele arderii.

Potrivit IGSU în sezonul rece trecut au fost înregistrate 41 cazuri de intoxicație cu CO în care și-au pierdut viața 18 persoane, inclusiv patru minori.