/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Președinta CEC, Alina Russu, nu vede riscuri de blocaj financiar al partidelor politice în luna decembrie

missing
05 noiembrie 2018, ora 16:04

„Codul Electoral permite partidelor politice utilizarea de mijloace financiare obținute din donații făcute până la începerea perioadei electorale. Astfel că formațiunile politice vor putea utiliza în ultima lună a anului sursele financiare care au fost acumulate din donații până la data de 1 decembrie”, consideră Alina Russu, citată de IPN.

Amintim că, acum o săptămână, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a sesizat opinia publică cu privire la o modificare făcută recent la legislația electorală, care prevede că odată cu începerea perioadei electorale, din 1 decembrie, partidele politice nu vor mai putea primi donații în conturile lor și doar în conturile fondurilor electorale, care vor putea fi create doar după înregistrarea partidelor în cursa electorală. Înregistrarea partidelor începe pe 26 decembrie, iar CEC va avea la dispoziție șapte zile pentru a analiza dosarul formațiunilor politice. Astfel, reprezentanții PAS consideră că există riscul ca partidele politice să fie blocate din punct de vedere financiar, circa o lună de zile.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram