Fostul șef al Direcției Construcții Capitalei a primăriei, care, acum o săptămână, și-a dat demisia, după care și-a retras cererea, nu va mai reveni în funcție. Primarul interimar al capitalei i-a adus la cunoștință că demisia rămâne în vigoare, mustrându-l că se joacă în nisipieră.

„Colegi, noi ce suntem în clasa I? Scriu cerere, retrag cererea. Domnul Panfilii a scris cerere de demisie conform prevederilor cadrului legal, a cerut eliberera din funcție. Eu am semnat acea cerere. A fost făcut dispoziția de eliberare din funcție. Ce să ne jucăm de-a „pesocinița” – (nisipieră – n.r.)”, Ruslan Codreanu, Primar Interimar, Municipiului Chișinău

Seful Direcției Constructii Capitale a Primariei a depus cerere de demisie la o zi dupa ce primarul general interimar a cerut o anchetă de serviciu în legătura cu lucrările aflate în gestiunea direcției respective. Potrivit lui Ruslan Codreanu, multe clădiri ajung in stare dezastruoasă, din cauza ca lucrarile intarzie.

Un exemplu în acest sens este sediul Asociației Invalizilor din capitală care stă fără acoperiș de jumătate de an, deși bani s-ar fi alocat pentru încheierea lucrărilor. De pe altă parte, Alexandru Panfilii a spus că s-a văzut nevoit să-și dea demisia, la solicitarea primarului general interimar. Funcționarul însă se declară nevinovat. “Am muncit cinstit și cu asta mă mândresc”, a declarat acum o saptamana șeful Direcției construcții capitale pentru TV8.md. Panfilii a preluat conducerea direcției în 2007.

Doi ani mai târziu, funcționarul a fost demis de către fostul edil, Dorin Chirtoacă. Decizia a fost contestată în judecată, iar in 2011, instanța l-a restabilit în funcție. Totuși, acesta și-a reînceput activitatea ca șef al instituţiei în august 2017.