/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Cinci judecători de la CSJ, care au activat peste 30 de ani în sistem, au demisionat. Victor Micu: „Este regretabil...”

missing
06 noiembrie 2018, ora 11:57

Cinci judecători de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și doi magistrați de la judecătorii de fond au demisionat. Cererile lor de demisie au fost acceptate astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Magistrații au solicitat ca cererile să fie examinate în lipsa lor. „Este regretabil…”, a comentat președintele CSM, Victor Micu.

Potrivit președintelui CSM, unii dintre judecătorii care au decis să plece din sistem au o experiență de peste 30 de ani. Este vorba despre: Tatiana Vieru, Dumitru Visternicean, Iulia Sîrcu, Valeriu Doagă și Elena Covalenco de la CSJ; Ion Cojocari de la Judecătoria Comrat și Valentina Criucicova de la Judecătoria Călărași.

Cererile de demisie a judecătorilor de la CSJ urmează a fi aprobate în Parlament.

Nu se cunosc deocamdată motivele demisiilor magistraților.

Din anumite considerente, dumneaei a decis că nu mai vrea să activeze în sistemul judecătoresc, este foarte regretabil…”, a declarat președintele Victor Micu, cu referire la demisia magistratei de la CSJ Tatiana Vieru.

Micu și-a exprimat regretul și în privința demisionării celorlalți judecători de la CSJ, menționând că au o experiență bogată de muncă. În acest context, membrii CSM au venit cu propunerea de a solicita președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, decorarea acestor magistrați.

Ieri, pe ordinea de zi a ședinție de astăzi a CSM a fost inclus și un punct cu referire la cererea de demisie a magistratei Victoria Sanduța de la Judecătoria municipiului Chișinău. Totuși, până astăzi, magistrata s-a răzgândit și membrii CSM i-au aprobat solicitare de anulare a cererii de demisie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram