Noul Cod al Audiovizualului a fost scris de specialiști, nu de politicieni afirmă președintele Parlamentului, Andrian Candu, spunând că acesta este singurul său argument în susținerea proiectului care le combate pe ale șefului statului scrise pe câteva pagini.

Președintele Igor Dodon a adus argumentele sale pe câteva pagini încercând să justifice refuzul de promulgare a Codului serviciilor media audiovizuale. Eu am un singur argument care le acoperă pe toate – proiectul transpune în premieră în legislația națională normele UE de reglementare în domeniu și a fost elaborat de specialiști, nu de politicieni. Libertatea presei este un subiect în afara contextului electoral și așa va rămâne”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

Amintim că Igor Dodon a refuzat să promulge noul Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova votat în lectură finală de către parlament la 18 octombrie curent. Șeful statului și-a expus argumentele într-un document de câteva pagini și în care susține că noul Cod restricționează dreptul consumatorilor de acces la informații și „creează un monopol”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!