Audierile parlamentare în cadrul anchetei „Open Dialog”, care urmau să aibă loc săptămâna aceasta, au fost amânate pentru săptămâna viitoare.

Potrivit reprezentanților Legislativului, decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite din partea unor persoane care urmau să fie audiate și care au anunțat că nu pot să se prezinte.

Astfel, audierile vor continua luni, 12 noiembrie 2018.

Amintim că, Parlamentul a constituit, la începutul lunii octombrie, o Comisie de anchetă pentru „elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”.

Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport în plenul Parlamentului și să vină cu recomandări.

Primele audieri au avut loc acum o săpătmână, cu ușile închise. Autoritățile motivează desfășurarea audierilor cu ușile închise prin faptul că materialele furnizate de unele instituții audiate au caracter confidențial. La precedenta ședință Comisia parlamentară a audiat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate și Comisiei Electorale Centrale. Totodată, Procuratura Generală a oferit informații în scris.

Astăzi, președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că a fost invitată de către Comisia de anchetă la următoarele audieri, care, de asemenea, vor avea loc cu ușile închise. Sandu a solicitat însă ca audierile să aibă loc într-o ședință publică.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!