Igor Dodon a refuzat să promulge noul Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova votat în lectură finală de către parlament la 18 octombrie curent. Informația a fost confirmată pentru TV8 de consilierul prezidențial, de Maxim Lebedinschi Potrivit lui, șeful statului și-a expus argumentele într-un document de câteva pagini pe care îl vor face public.

Noul Cod al Audiovizualului prevede că procedura de numire a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care se va numi Consiliul Audiovizualului, va fi modificată. Astfel, doi din cei nouă membri ai instituţiei vor fi propuși de Parlament, câte unul de șeful statului și de Guvern și cinci de către societatea civilă. La rândul lor, membrii Consiliului de Observatori al TRM vor fi desemnaţi de Consiliul Audiovizualului și nu de Parlament.

De asemenea, Codul Audiovizualului conţine noi prevederi privind transparența proprietății în sectorul audiovizual și stabilirea unor cote pentru determinarea poziției dominante pe piață.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!