Șoferul unui autobuz de pe ruta Chișinău - Dubăsari a fost depistat în stare de ebrietate de inspectorii de patrulare. Acesta a fost oprit luni seara pe strada Milescu Spătarul din capitală.

În timpul verificării actelor șoferului, polițiștii de patrulare au simțit un miros specific alcoolului. Fiind supus testului alcoolscopic s-a constatat că conducătorul avea 0,18 mg/l în aerul expirat. Astfel, acesta a fost înlăturat de la volanul autocarului, fiindu-i întocmit proces-verbal.

Menționăm că, șoferul în vârstă de 51 ani se îndrepta spre orașul Dubăsari pentru a lua angajații unei uzine.

Conform legislației, conducerea unui mijloc de transport în stare de ebrietate alcoolică:

– medie, se sancționează cu o amendă de până la 25 000 lei cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani;
– avansat, se pedepsește cu amendă de până la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 3 la 5 ani.

INP reamintește șoferilor că începând cu 14 decembrie 2018, șoferii prinși în stare de ebrietate la volanul mașinii vor rămâne fără permis de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță.