/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ O femeie de afaceri se plânge că ar putea rămâne fără afacere. Motivul

missing
06 noiembrie 2018, ora 19:06

Tamara Grosu comercializează de mai bine de zece ani materiale de construcție, iar depozitul companiei pe care o administrează se află în centrul capitalei. Recent, femeia a aflat că la câțiva metri o companie construiește un complex locativ. De curând, primul etaj al construcției s-a prăbușit.

Pentru mine ca proprietar îmi este foarte frică deoarece eu aici zi de zi merg la serviciu. Îmi este frică să nu se prăbușească peste mine personal această construcție, dacă se ridică cu niște etaje mai înaltă și peste proprietatea mea privată”, Tamara Grosu, proprietara depozitului

Femeia a depus mai multe plângeri la autoritățile locale, invocând faptul că lucrările sunt necalitative și ilegale. Deoarece nu a primit vreun răspuns, femeia a mers și în judecată. În luna august, instanța a anulat autorizațiile de construcție a companiei, însă lucrările nu au încetat. Reprezentanții companiei însă afirmă că toate actele ar fi în regulă, dar au refuzat să le prezinte la cameră.

– Construcția e autorizată, tot cum trebuie. Da, construcția noastră.
– Da aveți acte?
– Da, avem absolut toate actele.
– Ce acte aveți?
– Da care trebuiește? Întrebați care.
– Aveți autorizație?
– Da cine sunteți dumneavoastră să vă o prezint eu?
”, persoana responsabilă de partea tehnică

Mai mult, femeia susține că accesul spre depozitul său a fost blocat timp de opt luni, fapt confirmat și de vecinii ei. În tot acest timp, a fost nevoită să care singură în brațe materialele de construcții până la depozit.

Sunt acte de constatare de la poliție, unde eu m-am adresat că calea mea de acces este blocată cu transportul de mărfuri. Eu eliberez marfa, mă rog, duc un cărucior, da transportul să aprovizioneze depozitul am nevoie. Chiar așa și m-a amenințat aici stând de vorbă, că o să merg pe jos.”, Tamara Grosu, proprietara depozitului

Era accesul liber. Da acum de ce se închide? Drumul, nu-i acces.”, vecină

Astăzi femeia a încercat să treacă spre proprietatea sa împreună cu echipa noastă de filmare, însă paznicii companiei de construcție nu i-au permis.

Dați-mi voie vă rog să intru. Eu vă rog foarte mult, eu merg la proprietatea mea privată, pentru ca presa să vadă în ce condiții eu activez ca agent economic. În condiții foarte dificile, cu poarta închisă. Chemați poliția că nu intră nimeni încoace, v-am spus. E lege! Atât.

Deși anterior a apelat și la un mediator pentru a soluționa conflictul, compania de construcții nu consideră că ar fi vinovată cu ceva.

Am elaborat și eu o schiță de proiect. Am prezentat primăriei. Am prezentat vecinilor mei prin poștă, cu aviz recomandat, să facă cunoștință de proiectul meu, prin care eu doresc să-mi reconstruiesc proprietatea privată și să ajungem la un numitor comun. Acum urmează ca Curtea de Apel să se expună asupra legalității emiterii acestui certificat de urbanism și să mergem în instanță, altă ieșire din situație nu avem”, Tamara Grosu, proprietara depozitului

Arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, a confirmat pentru TV8 că autorizația de construcție a companiei în cauză a fost anulată, însă actele în baza căror se construiește acum trebuie analizate mai amănunțit. Acesta a declarat că în timpul apropiat se va deplasa la fața locului pentru o inspecție.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram