/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Percheziții PCCOCS. 16 persoane au fost escortate pentru audieri, dintre care trei persoane, reținute

06 noiembrie 2018, ora 17:09

Conform materialelor cauzei în perioada anului 2017-2018, funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice (experți tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare și experți tehnici din cadrul Stațiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracțională conform căreia, falsificînd mai multe acte oficiale ce țin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum și testare tehnică, au însușit mijloace bănești destinate achitării împozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicolele din R. Moldova).

La moment au fost identificate circa 500 cazuri de neachitatre a taxei, pentru folosirea drumurilor, cu însușirea mijloacelor financiare, fiind cauzat un prejudiciu estimat preventiv de aproximativ 1 mln de lei.

Temei pentru sesizare au fost materialele remise de conducerea Agenției Servicii Publice, care pe parcursul efectuării urmăririi penale, au conlucrat cu procurorii în vederea cercetării circumstanțelor cazului.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate certificate de înmatriculare, ordine de plată, rapoarte de inspecție tehnică periodică, contracte de vînzare-cumpărare care conțin semne de falsificare, acte de ciornă, mijloace financiare necontabilizate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă de pînă la 6 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de pînă la 10 ani.

Pentru infracțiunea de confecționare și folosirea documentelor false este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de pînă la 5 ani, amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram