/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Vlad Kulminski: Ancheta privind presupusa finanțare a opoziției de către Fundația „Open Dialog” ar putea duce la faptul că unul dintre lideri nu va fi lăsat să participe la parlamentare

missing
06 noiembrie 2018, ora 07:32

Potrivit lui, acest lucru ar putea fi făcut pentru că în acest caz, „conform planului”, ar trebui să se creeze confuzie în rândurile opoziției.

Vlad Kulminski crede că însăși această anchetă este un pretext pentru a le complica viața politicienilor. „Eu cred că nu există niciun politician în Republica Moldova care să nu fi participat la evenimente, plătite de partea organizatoare”, spune Vlad Kulminski.

Directorul Institutului de Politici Eficiente, Vitalie Andrievschi, consideră că dacă partidele politice au fost finanțate de peste hotare, atunci ele pot fi pedepsite, dar dacă nu au fost finanțate, atunci acesta este un pretext informațional pentru a pune în discuție acest subiect. „Dacă Andrei Năstase și Maia Sandu au mers din cont propriu la acest eveniment, atunci este treaba lor, ei pot participa la orice evenimente și nimeni nu are dreptul să-i pedepsească, dar dacă au fost plătiți, ei devin într-o oarecare măsură dependenți de această organizație”, spune Vitalie Andrievschi.

Reamintim că a fost creată o comisie parlamentară pentru „elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice”. Primele audieri în cadrul comisiei au avut loc vineri, 2 noiembrie, la care presa nu a avut acces. Într-un comunicat de presă, autoritățile au anunțat că membrii Comisiei au constatat că ar mai exista ONG-uri din străinătate care, potrivit Comisiei, „au desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legile moldovenești și ar putea reprezenta imixtiune în politica internă a Republicii Moldova, precum și elemente ce țin de finanțări ilegale ale unor organizații politice și ale unor politicieni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram