Controale inopinate la mai mulți agenți economici. ANSA a împărțit amenzi de 16 mii 600 de lei

07 noiembrie 2018, ora 15:38

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 31 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri, chinchilie și păsări, 41 de exploatații de animale, 46 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 9 stâne de ovine și caprine și 30 de stupine, unde au efectuat controale planificate și inopinate.

În perioada specificată au fost verificate din punct de vedere a conformității 7 puncte farmaceutice, 19 puncte de colectare a laptelui, 5 abatoare, 5 puncte de sacrificare, 3 depozite frigorifice, 14 piețe agroalimentare și 8 magazine de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse: o fabrică de lapte, o brutărie, o moară, o fabrică de producere a vinului, o secție de cofetărie, 3 unități de procesare a fructelor și 6 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 113 magazine alimentare, 4 gherete alimentare, 6 magazine specializate.

În urma controalelor efectuate, pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 160 de neconformități, au fost întocmite 155 de prescripții și 76 de procese verbale de contravenție. Astfel, au fost aplicate amenzi în sumă de 116 mii 600 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram