În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat 17 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 11 depozite pentru păstrarea cerealelor la 22 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți, 2 magazine agricole și 2 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF. Astfel, au mai fost întreprinse vizite de control la 14 săli de festivități, 22 cafenele, 4 baruri, 7 cantine, 12 blocuri alimentare din instituții școlare și 16 de blocuri din cele preșcolare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 31 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri, chinchilie și păsări, 41 de exploatații de animale, 46 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 9 stâne de ovine și caprine și 30 de stupine, unde au efectuat controale planificate și inopinate.

În perioada specificată au fost verificate din punct de vedere a conformității 7 puncte farmaceutice, 19 puncte de colectare a laptelui, 5 abatoare, 5 puncte de sacrificare, 3 depozite frigorifice, 14 piețe agroalimentare și 8 magazine de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse: o fabrică de lapte, o brutărie, o moară, o fabrică de producere a vinului, o secție de cofetărie, 3 unități de procesare a fructelor și 6 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 113 magazine alimentare, 4 gherete alimentare, 6 magazine specializate.

În urma controalelor efectuate, pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 160 de neconformități, au fost întocmite 155 de prescripții și 76 de procese verbale de contravenție. Astfel, au fost aplicate amenzi în sumă de 116 mii 600 de lei.