/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Alertă într-o grădiniță din sectorului Buiucani! S-au spart șase termometre cu mercur

07 noiembrie 2018, ora 16:46

Salvatorii au fost alertați la ora 13.58. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul.

„Pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart. În încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată”, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În acest contex, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe e necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc.

Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram