De câteva zile locuitorii orașului Rezina respiră cu fum. Oamenii spun că arde gunoiștea din localitate, iar fumul le-a ajuns și în locuințe. 

„… Mi-au început a tuși copiii prin somn. M-a luat o frică și o panică de Doamne ferește. Am apelat la un pompier și mi-a zis să-mi iau copii și sa plec din Rezina și să apelez la 112. Am apelat și ei nu erau la curent că arde acea gunoiște, era ora 2 de noapte. Cei de la urgență au zis că poate arde altceva, fiindcă gunoiștea a ars cu câteva zile în urmă (…). Mi-am luat copii și m-am pornit cu ei noaptea pe drumuri! Nu se vedea nimic pe drum pâna la centrala Rezinei. Am luat-o spre Țareuca și parcă era drumul bun pâna în deal la Rezina. Doamne ferește,  nu se vedea nimic. Am intrat în mai mare panică. Noroc am avut de linia proaspătă desenată pe drum și m-am condus dupa ea, deschizând fereastra mașinii (…). Doamne, cum se poate așa ceva? Deloc seriozitate! Eu nu-mi pot veni în fire. Copii îmi plângeau(…). Toți tac ori se teme lumea… Nu știu, dar noi am tras bună frică”, a scris o locuitoare a orașului pe rețelele de socializare.

„Arde plasticul. Este o catastrofă ecologică. Conducerea doarme la Chișinău și nu respiră cu acest aer periculos pentru sănătate. Inchideți toți geamurile. Așa se hotărăște întrebarea cu câinii vagabonzi, care mor de la fumul intoxicat”, a scris un alt locuitor al orașului.

Pe de altă parte, autoritățile locale spun că luptă cu incendiul și consideră că cineva a dat foc intenționat gunoiștii: „De trei zile întrepridem toate măsurile, inclusiv cu pompierii, ca să stingem incendiul. Gunoiștea nu poate să se aprindă altcumva, decât atunci când este incendiată. De fapt, gunoiștea orașului nu este administrată de Primărie, dar de serviciul comunal-locativ, pentru asta Primăria achită pentru serviciile prestate”, spune primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, contactat de TV8.

Orașul Rezina are peste zece mii de locuitori.