Președintele Igor Dodon nu exclude că se va încerca blocarea participării lui la alegerile parlamentare. Președintele spune că dacă va fi împiedicat să participe la parlamentare, acest lucru va fi perceput de către cetățeni ca un semnal că trebuie să voteze pentru PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale la postul de televizine NTV Moldova.

„Probabil, ei consideră că este prea riscant pentru ei dacă eu o să merg în fruntea listei socialiștilor. Nu rezolvă problema interdicția pentru că deja această asociere între Dodon și socialiști este și voi fi eu activ în campanie sau nu – rezultatul va fi același”, spune președintele.

Șeful statului spune este gata pentru ambele scenarii: participarea  și neparticiarea la parlamentare. „Conform legislației Republicii Moldova, nu sunt interdicții. Niciodată, în 27 de ani de independență, președintele nu a fost limitat în dreptul de a participa în campania electorală”, spune șeful statului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!