/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Medicii de familie pot deja solicita obținerea certificatului de titular al liberei practici

missing
07 noiembrie 2018, ora 17:38

Pentru a a obține certificatul de titular al liberei practici, medicii de familie pot deja depune cereri la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale (MSMPS). Aceștia vor prezenta ministerului un set de acte, completate conform cerințelor.

Astfel, medicii vor prezenta cererea de atribuire a practicii medicului de familie, copia actului de identitate, copia actului care confirmă dreptul de ședere în Republica Moldova, copiile actelor ce autorizează exercitarea profesiunii de medic de familie, certificatul medical ce confirmă că solicitantul este apt de a profesa, declarația pe propria răspundere.

Actele vor fi trimise electronic pe adresa de e-mail: ampreforma@msmps.gov.md și pe suport de hârtie la adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Direcția politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare, până pe 18 noiembrie 2018.

Astfel, acesta urmează să aleagă individual una din formele de activitate propuse: la cabinetul individual al medicului de familie, la un centru al medicilor de familie sau angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Medicii vor fi responsabili de un sector teritorial delimitat, care va cuprinde una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri, cu o populație ce se încadrează în normativele recomandate.

Prin intermediul acestei reforme, autoritățile sunt de părere că vor oferi condiții de activitate mai bune pentru medicii de familie, vor optimiza cheltuielile sistemului de sănătate și vor fi îmbunătățite serviciile medicale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram