Un loc special pentru fapte bune. În capitală a fost deschis recent un magazin de caritate. Aici, fiecare poate dona lucrurile pe care nu le mai folosește, doar dacă sunt într-o stare bună și mai pot fi utilizate. Ideea de a vinde în scopuri caritabile i-a apărut proprietarei magazinului acum câțiva ani. Toți banii care sunt adunați din vânzarea bunurilor sunt oferiți pentru tratamentul copiilor grav bolnavi. Deși magazinul funcționează de aproape o lună, Inga se pregătește deja să facă primul transfer către o organizație de caritate.

„Risc pentru o cauză nobilă”, și-a zis Inga Bostan. Nu a trecut mult și a deschis un magazin de caritate în capitală, singurul de acest gen în toată țara. Aici, pot fi aduse orice fel de articole, cum ar fi haine, jucării sau marfă de uz casnic.

Avem un magazin universal. Acceptăm aproape tot ceea ce poate fi vândut, ceea ce este în limitele legii, în limitele competenței noastre. Suntem bucuroși să acceptăm absolut totul, dar să fie în stare bună”, Inga Bostan, proprietara magazinului de binefacere.

Deși a trecut aproape o lună de la deschidere, magazinul este plin cu de toate, semn că oamenii sunt motivați să facă fapte bune.

A trecut abia o lună, dar nu ne-am așteptat la un rezultat atât de bun. Retrăiam, nu dormeam nopțile și ne gândeam cum va fi. Până la urmă, ne-a reușit”, Inga Bostan, proprietara magazinului de binefacere.

Totul a început acum 5 ani, când Inga a decis să ajute persoanele nevoiașe și s-a făcut voluntară.

Ne întâlneam o dată în lună, căutam locație unde nu trebuia să plătim pentru chirie organizam astfel de târguri”, Inga Bostan, proprietara magazinului de binefacere.

În timp, afacerea s-a extins. Din ce în ce mai mulți oameni au vrut să se alăture organizației de caritate și să-i ajute pe cei care au nevoie de ea.

Pe parcurs, ne-am gândit că ar fi bine să deschidem permanent un astfel de magazin. Acesta se află la autogestiune. O parte din bani sunt pentru întreținerea magazinului, iar restul sunt transferați pentru tratamentul copiilor”, Inga Bostan, proprietara magazinului de binefacere.

Femeia vrea să colaboreze și cu vedetele locale pentru un rezultat și mai bun. Magazinul este deschis zilnic intre 10 dimineața și 19 seara, cu excepția zilei de luni.

Reporter: Victoria Țariova;
Operator: Oleg Cazlov.