Un tânăr de 21 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut și cercetat penal pentru furtul unui automobil din sectorul Râșcani al Capitalei. Acesta a cauzat proprietarului un prejudiciu în sumă de 98 000 lei.

Polițiștii sectorului Râșcani, au fost alertați în seara zilei de 5 noiembrie, de către un locuitor al Capitalei în vârstă de 52 ani, care a declarat că i-ar fi fost sustras automobilul de model Dacia Logan, care era parcat în curtea casei pe str-la Criuleni.

Individul şi-a recunoscut vinovăţia. Acesta a spus oamenilor legii că aflându-se în ospeţie pe ascuns a sustras cheile de la automobil, după care fără a fi observat de proprietar a furat automobilul.

Polițiștii au stabilit că individul se afla în urmărire penală, pentru comiterea unui act de huliganism. Suspectul anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni similare.

Individul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. În acest context, a fost iniţiată cauză penală pentru furt, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 lei până la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.